foto,trainingstijden,categorie,trainers
Trainingstijden
 • Trainingstijd
  Dinsdag 19.30-21.00 uur
 • Trainingstijd
  Donderdag 19.30-21.00 uur
Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Categorie
Mila en steeple
Onderdelen
 • onderdeel
  Middellange afstand (800m, 1000m, 1500m)
 • onderdeel
  Lange afstand (3000m, 5000m, 10.000m)
 • onderdeel
  Steeple chase 2000m (vrouwen) en 3000m (mannen)
Ambitie & doel
Hoe hoog jij de lat ook legt en vanuit welke motivatie jij jouw persoonlijke doelstellingen wilt nastreven, het kan niet zonder plezier samen met je teamgenoten. Plezier is hierbij een belangrijke voorwaarde om elkaar te stimuleren, te blijven traininen en succes te behalen. “Hierbij gaat het niet alleen om het resultaat, maar ook om het proces erna toe. Want succes is niet alleen het doel, succes is ook een weg”. Mila staat voor middellange afstand trainingsgroep. In deze trainingsgroep richten we ons op wedstrijden van 800m tot de marathon. De trainingen zijn altijd gericht op het verbeteren van jouw prestatie. Om je vorderingen te monitoren, worden er tussentijds metingen en testen uitgevoerd. Aanvullend wordt er aandacht geschonken aan je looptechniek met behulp van video-analyse.
Tempo & afstand
Het tempo wordt afgestemd op de ambitie en het kunnen van de atleten. De totale omvang ligt vaak rond 10 tot 13 km. In de kern worden sterk varierende intervallen gelopen van 200m tot ongeveer 30min.
Inhoud training
Er wordt getraind in het bos, op de weg, of op de baan, afhankelijk van het trainingsschema. De basis van de trainingsaanpak bestaat uit een jaarplan (periodisering) “Mila Breed van 800 t/m 5000 meter en voorbereidend op de 10 km”. De dinsdagtraining bestaat vaak uit loopscholing, techniek training en snelle en korte baantraining. De donderdagtraining start meestal met een duurloop waarna de langere afstand baantraining volgt. In het winterseizoen staan de trainingen in het teken van voorbereiden op het nieuwe seizoen, dat betekent trainen op meer omvang, dus kilometers maken. We werken toe naar het verhogen van je kracht, - en basisuithoudingsvermogen. Naarmate het wedstrijdseizoen dichterbij komt, wordt meer aandacht geschonken aan techniek en snelheid. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid dat individueel de trainingen worden aangepast aan jouw piekmomenten en persoonlijke ambities.
Deelnemers
De deelnemers zijn heel divers, junioren AB, senioren, masters, studenten en runners uit de climax runnersgroepen. De leeftijden van de atleten variëren van 15 jaar tot 50+.
Wedstrijden & evenementen
We werken toe naar de competitiewedstrijden en kampioenschappen. Verder nemen de atleten zelf deel aan instuifwedstrijden. In het jaarplan zijn de meest voorkomende baan en kampioenschappen opgenomen maar ook lokale wedstrijden, Horaloop, Groot Ginkelseloop, BVC-cross, Februariloop etc.
Extra info
De MiLa groep heeft een eigen (besloten) WhatsApp groep. Waar atleten en hun trainer, informatie kunnen uitwisselen en zaken met betrekking tot het trainingsprogramma kunnen delen. Als je ook wilt werken aan je looptechniek en snelheid, kom dan gerust een keer langs om mee te trainen.
Trainers
 • Trainer
  Eddy van Bemmel (dinsdag)
 • Trainer
  Marijn Hulsegge (donderdag)