teamfoto van het Roparun Team Climax 211 Ede

Het is weer zover! Team Climax 211 uit Ede heeft zich vol enthousiasme aangemeld voor de 33ste editie van de Roparun. Een jaarlijks terugkerend evenement tijdens het Pinksterweekend van 18 tot en met 20 mei 2024. De energie in het team is voelbaar. Wij staan te popelen om deel te nemen aan deze indrukwekkende estafetteloop die start in Frankrijk en eindigt op de befaamde Coolsingel in Rotterdam.

Team met een missie zoekt versterking

Ons Roparunteam bestaat uit ongeveer 25 toegewijde leden die staan te trappelen om de ruim 500 kilometer lange route te trotseren vanuit Frankrijk. Met 8 lopers die elk meer dan anderhalve marathon afleggen in estafettevorm. Ondersteund door een divers team van fietsers, chauffeurs, masseurs, cateraars en andere betrokken leden. 

Momenteel ontbreekt het ons nog aan 3 essentiële teamleden:

  • 2 masseurs
  • 1 teamlid voor de catering

Onze hoop is gevestigd op het vinden van deze laatste versterkingen binnen onze eigen Atletiekvereniging Climax. Zie jij een rol voor jezelf? Neem contact op met het team.

Acties met impact

Naast onze sportieve inspanningen streven we ernaar om het goede doel financieel te ondersteunen door opbrengsten uit diverse acties en sponsoring. Onze teamacties variëren van de verkoop van Roparun-loterijloten tot de organisatie van een Foto Speur Run in de week van 18 tot 20 december 2023. Daarnaast staat een Pub Quiz op het programma voor het voorjaar. Ons doel is niet alleen het volbrengen van de Roparun maar ook het vergroten van impact door bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

Kwaliteit van leven voor iedereen

Het opgehaalde geld wordt gedoneerd aan verschillende goede doelen in Nederland, België en Frankrijk die gericht zijn op het verbeteren van het leven van mensen met kanker. Op dit moment zijn we in gesprek met afdeling kinderoncologie van het Ziekenhuis Gelderse Vallei om een 'activity wand' te realiseren. Deze wand biedt kinderen met kanker een welkome afleiding; een moment waarop ze hun pijn kunnen vergeten. Want kanker treft niet alleen volwassenen maar ook kinderen.

Weekend met een lach en een traan

Voor ons betekent de Roparun een weekend van intensieve inspanning waarin we lachen en huilen. Zodra het weekend eindigt is voor ons het gevecht voorbij. De pijn die wij tijdens dit weekend voelen verbleekt in vergelijking met het leed van mensen en kinderen met kanker en hun families. Trots zijn we dat we met de Roparun een bijdrage kunnen leveren aan een verbeterde kwaliteit van leven voor hen. Samen gaan we de uitdaging aan en dragen we ons steentje bij aan een wereld zonder kanker.

Meer informatie over ons en onze acties

Bezoek onze officiële Roparun-pagina waar we schitteren te midden van andere geweldige teams. Ga naar Team Climax op Roparun.nl.

Voor het laatste nieuws gluur eens op onze eigen website Team Climax Ede. En ja, we houden je in spanning maar nieuws over 2023/2024 is onderweg. Lees verder op Team Climax Ede.

Ontdek onze socialmedia en blijf via Facebook op de hoogte van alle acties, hoogtepunten en bijzondere momenten. Doe bijvoorbeeld mee met de Foto Speur Run in de week van 18 december. Kijk op Facebook voor meer informatie