Stedenwedstrijden

Uitleg

Stedenwedstrijden vormen een competitie voor de jeugd (alle leeftijdscategorieën pupillen, junioren U16/U14 en G-atleten). De Stedenwedstrijdencyclus bestaat uit een serie van vier wedstrijden met een vastgesteld aantal onderdelen per wedstrijddag. Aan de Stedenwedstrijd neem je individueel deel en er wordt na afloop een meerkampklassement opgemaakt en een verenigingsklassement.

Op basis van persoonlijke limieten kun je per seizoen een medaille winnen. Atletiekverenigingen uit Gelderland, Utrecht en Overijssel nemen deel aan deze competitie. Climax neemt deel aan de stedenwedstrijden in regio 18 & 19. Climax is zelf organisator van één van de wedstrijden.

Onderdelen

Junioren U16/U14 en G-atleten komen uit op reguliere atletiekonderdelen. Pupillen nemen deel aan de Athletics Champs. De opzet van deze pupillenwedstrijden is een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek: veel meer atletiek in maximaal drie uur. Daarbij worden nieuwe en uitdagende wedstrijdvormen en nieuwe materialen gebruikt. Pupillen strijden in teams en ouders zijn actief in de begeleiding en jurering.

Finale

In september is de finale van de Stedenwedstrijden. Hierin worden de beste individuele prestaties per vereniging per leeftijdscategorie bij elkaar geteld om een klassement op te maken. Tenslotte wordt er ook een verenigingsklassement opgemaakt voor de best scorende atletiekvereniging.