Climax is aangesloten bij de Atletiekunie (AU) en daardoor verplicht om alle leden bij de AU aan te melden. De kosten van aanmelding, zonder wedstrijdlicentie, betaalt Climax. Je kunt ook kiezen voor een lidmaatschap met wedstrijdlicentie. Noodzakelijk voor hardlopers die niet alleen aan recreatieve loopjes willen meedoen, maar ook aan meer op wedstrijdniveau gerichte evenementen. Deze licentiekosten moet je wel zelf betalen.

In de meeste gevallen kun je aan cross- en wegwedstrijden zonder wedstrijdlicentie deelnemen. Sommige wedstrijden kennen een scheiding tussen wedstrijdlopers (licentiehouders) en overige deelnemers. Wegatleten (runners) schrijven zich zelf voor wedstrijden in.

Bij deelname aan de Nederlandse kampioenschappen (NK) en Gelders-Overijsselse kampioenschappen (GOK) kan een atleet onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor teruggave van het inschrijfgeld.

In de wedstrijdkalender staan wedstrijden die Climax heeft geselecteerd om nader onder de aandacht te brengen. Climax organiseert jaarlijks zelf ook een aantal aantrekkelijke wedstrijden. Hele bekende zijn de Heiderun (deze vervangt voortaan de Groot Ginkelse Loop), de WILHELM makelaars Horaloop en de BVC.

Uitslagen van eigen wedstrijden worden op de website bijgehouden, evenals de club- en baanrecords.